Un exemplu a notatiei cu puncte
Cifrele candidate pentru fiecare celula au fost înscrise. Anumite celule au numai câte o cifra candidat, dupa ce candidatele invalide au fost eliminate. (Apasati pe imagine pentru a vedea versiunea marita.)
Cautarea se opreste atunci când nici o cifra noua nu mai este înscrisa. Din acest moment se foloseste o alta tehnica. Unora dintre jucatori li se pare mai usor sa înscrie cifrele candidate în celulele goale. Exista doua notatii folosite: indicele si punctele.
* Pentru notatia cu indici, cifrele candidate sunt înscrise într-o celula, fiecare cifra putând ocupa sau nu un loc precis. Inconvenientul acestei metode este ca ziarele publica grile în general de o mai mica marime, ceea ce face relativ dificila înscrierea mai multor cifre într-o aceeasi celula. Mai multi jucatori reproduc la scara mai mare grilele sau recurg la un creion fin.
* Pentru notatia cu puncte, jucatorii înscriu puncte în celulele goale. Pozitia relativa a unui punct indica cifra care lipseste. De exemplu, pentru a indica 1 într-o celula, se pune un punct în stânga sus. Aceasta notatie permite rezolvarea directa a unei grile imprimata dintr-un ziar. Cu toate acestea, ea necesita o anumita dexteritate, existând posibilitatea relativ usoara de a plasa gresit un punct într-un moment de neatentie, iar acest mic marcaj facut din greseala poate duce ulterior la confuzie. Unii jucatori prefera de aceea folosirea unui pix pentru a limita posibilitatea aparitiei greselilor.